SUV-sajterna är nu tillsammans

SUVTEST, grundbulten som startades hösten 2013, splittades sommaren 2016 och suvtester.se föddes. Nu är sajterna tillsammans igen, innehållet från suvtester.se har flyttat hem igen tillsammans med flera dussin nykomlingar.

Att splitta sajterna var ett test(!) för att se om vad som skulle hända med Google-positioner och intäkter. Det som hände var att SUVTEST tappade förstaplatsen på Google. Samtidigt skedde väldigt få uppdateringar på SUVTEST.

Den nya sajten, suvtester.se, klev fram rejält på ”suvtester”-frasen i såväl vanliga SERP som i bildsöket. Det tog bara några månader innan trafiken blev okej, fast det lyfte aldrig till samma nivåer som SUVTEST åtnjutit.

Hela andra halvan av 2017 låg SUVTEST mer eller mindre i dvala. Ett husköp, en flytt, ett till barn, ny familjebuss och ett jobb samt uppdrag i firman – ingen tid över att bygga vidare.

Under hösten 2017 sjönk intäkterna med ca 25% jämfört med föregående år. Besökarantalet gick också ner, vilket har sin förklaring i ökad konkurrens och att SUVTEST inte försågs med nytt innehåll. Återkommande besökare i all ära men utan bra content är det svårt att lyckas nå såväl besökares hjärtan som Googles topplaceringar.

Nu i början av 2018 har det getts tid att piffa upp SUVTEST och så togs beslutet under julhelgerna att lägga ner suvtester.se samt suvnyheter.se – två sajter vars innehåll passar lika bra under SUVTEST som var för sig.

SUVTEST möter 2018 med ett modernt, avskalat och friskt utseende. Innehållet på SUVTEST har över en natt ökat med drygt 30% och förväntningarna är att såväl besökarantal som intäkter kommer att öka. Våren 2018 finns planer på att återuppta testkörningarna.

// Björn Sennbrink
Sennbrink Kommunikation, Örebro/Nora