2017 Chevrolet Corvette ZR1 blir sista “vetten” med motorn fram

Spionbilder på den kommande 2017 Chevrolet Corvette ZR1 har dykt upp. Det finns dessutom prestandauppgifter. Läs vidare:

Motorn är sannolikt en kompressormatad V8:a på 6,2 liter. Effekten på den kommande modellen uppges ligga nära 700 hästkrafter. Det gör Corvette till en supersportbil, rakt fram. Återstår att se om bilen är någon konkurrent till Porsche 911 GT3, men det är knappast troligt om det handlar om något annat än dragrace.

De bilmodeller som är Corvette ZR1:s verkliga konkurrenter finns inom USA: Ford Shelby GT500 Mustang (ca 660 hk) och Dodge Challenger Hellcat.

Informationen som finns tillgänglig i skrivande stund talar även om att 2017 Chevrolet Corvette ZR1 kommer att ha ett chassi som fungerar på bana. Det talar för att den kan konkurrera med Porsche, förutsatt att däcken greppar (Michelin Sport Cup 2).

Att titeln på den här artikeln innehåller “sista vetten med motorn fram” är baserat på att nästa generation Corvette siktats med mittmotor. Det torde vara avgörande för om GM ska kunna ge europeiska bilar smisk i framtiden eller inte. En tung motor framtill + bakhjulsdrift innebär inte optimal viktfördelning.