CarTestr: Bilnyheter

Noga utvalda nyheter från bilmarknaden.


Kia XCeed

Kia Xceed är namnet på Kias nya crossover. Nu har den första omaskerade bilden släppts och du kan se den här:

Läs mer
Renault Megane RS Trophy

Renault Megane RS Trophy är en Renault Megane med extra-allt. En lagom stor hatchback med fyra dörrar + baklucka men under motorhuven ruvar en motor som gör jobbpendlingen till en nöjesresa….

Läs mer
2020 BMW 1 Series

Nu kommer tredje generationens BMW 1-serie med en helt ny teknik för framhjulsdrift vilket ger mer utrymmen för de resande. Fast det du troligen märker först är de större njurarna i grillen, som nu möts i mitten av bilens front eller möjligen det faktum att framlyktorna nu har en argare, mer vinklad, uppstrålning.

Läs mer
BMW M850i xDrive Coupe

Jocke som driver BytaBil-bloggen har fått nycklarna till senaste årsmodellen av BMW:s nya 8-serie. Att det sitter en dieselsnurra under huven spelar ingen roll när du kör en vacker coupé av senaste snitt.

Läs mer

En högst ovetenskaplig undersökning på SUVTEST under april 2019 visar att nästan hälften av alla besökare kommer till SUVTEST för att de är osäkra på vilken SUV som är rätt köp. De vill sannolikt ha fakta och sannolikt även bli inspirerade samt styrda i rätt riktning.

Det är inte lätt att veta vilken SUV man ska köpa när var och varannan granne köper ett högbygge eller iallafall något på fyra hjul som inte är en klassisk personbil. SUV:ar 2019 eller från de senaste åren är inte oekonomiska om de inte ställs mot en personbil. Men så har det alltid varit. Det är inget nytt.

Klart du ska köpa en SUV eller en cross-over! Du får en modern bil som biltillverkare satsar på. De stora biltillverkarna lägger ner modeller som är personbilar och satsar utvecklingspengarna på SUV:ar. Du kan idag dessutom köra SUV med hybridmotor under huven. Bara en sån sak?

Läs mer