BMW bygger 2-dörrars coupé av 7-serien?

Det var inte bättre förr. Då hade vi Volvo 740, Saab 900 och en drös skitbilar från Volkswagen, Audi (innan de fick för sig att kalla sig lyxbilsmärke), Ford, Opel osv. Premium på den tiden betydde att du köpte en BMW eller Mercedes-Benz. Ville du stå ut från mängden storleksmässigt köpte du en Cadillac.

Nu för tiden är det bättre. Volvo är mitt uppe i en process att förvandla sig till ett lyxbilsmärke. Det kommer att lyckas förutom i Sverige där en Volvo för en miljon kronor är att anse som ocker.

Saab finns inte längre, vilket inte är någon större förlust. Saab gick nämligen med förlust nästan varje år. Kanske inte var så lyckats att försöka uppfinna hjulet på nytt och att placera tändningslåset intill handbromsen?

Volkswagen, Audi, Seat och Skoda(!) är idag bra bruksbilar. Visst har Audi prestandamodeller i form av R8, RS6 med flera. Men det är svårt att tvätta bort VW-stämpeln. En Skoda känns som ett sundare val, nuftigt så att säga. Samma teknik som dyrare syskon fast till ett lägre pris.

BMW och Mercedes-Benz har stått upp även när det blåst snåla höstvindar. MB förvandlades i slutet av 1999-talet. Kassaskåpskänslan försvann och ersattes av lackering som flagnade samt skärmkanter som rostade.

Det är egentligen bara BMW som klarat sig genom de senaste decenniernas stormar. De har sakta förfinat sitt koncept och vara tämligen konservativa i sina formspråk. Om du minns så var BMW tidiga ut med sin fula ankunge X1.

BMW X1 kom 2009, Audi Q3 ett par år senare. Mercedes-Benz följde efter med GLA i Frankfurt 2013. BMW hade dessutom den groteska X6:an i hallarna, en modell som bara Mercedes konkurrerar med av dessa tre. Audi har fortfarande inte byggt några SUV-coupéer. Kanske för att inte konkurrera med Porsche Macan?

Vem som är först med en kaross går i vågor. Mercedes har länge haft en enorm tvådörrars coupé baserat på S-klass. BMW har jobbat med mindre coupé-modeller i 3-serien, 4-serien och 6-serien.

Att BMW övervägar att bygga en 2-dörrarsversion av 7-serien hänger samman med att 7-serien inte säljer lika bra som S-klassen. När vi talar bilar mellan 1 och 2 miljoner är konkurrensen hård och pantzerwagen från Stuttgart i sitt senaste utförande, särskilt med AMG-motorerna, är verkligen en riktigt bra bil.

Att då komma med en fyradörrars sedan som visserligen har mycket teknik, men som ser ut som en sömnig gubbe, göra sig inte. En Mercedes S-klass kan du nämligen köra oavsett din ålder utan att du framstår som en stofil.

Källa: http://www.roadandtrack.com/new-cars/future-cars/news/a30576/bmw-7-series-coupe/