CarTestr: Fixa bilen

Hur du utför viss service och reparationer själv.


Vi går ner för källartrappen, passerar skönhetssalongen, spanar in den nya bastun och vänder tårna mot en välbekant doft av olja. En trädörr senare och vi står i Anders garage.

Anders som undertecknad hälsar på idag är en bekant sen tidigare. Våra vägar möttes för mer än 10 år sen för att senare skiljas igen. Men tack vare Facebook har vi haft kontakt genom åren.

Idag är jag här för att Anders ska byta bakfjädrar på min VW T4 Caravelle VR6. Hade det varit en T3:a hade bilen smält in bra i garaget. För i det här garaget finns det ingen bil yngre än 20 år.

Uppdatering: Anders uppmärksammades hösten 2019 för sitt P1800-projekt. En bil som stått utomhus sen 1970-talet räddas från skrotning.

Läs mer

Att byta halvljuslampa på en modern bil som Volvo V70 kan vara mycket svårt, om du inte vet hur du ska göra vill säga. Här kan du lära dig hur du enkelt, utan verktyg, lossar strålkastaren för att komma åt att byta lampa på en extremt vanligt förekommande personbil på svenska vägar och garageuppfarter: Volvo V70 Fas 2.

Läs mer
rostlagning-laga-rost-bilen

Att laga rost är en nödvändig syssla för dig med en äldre bil vars värde du vill bevara. Fast hur gör man egentligen?

På familjebuss.se finns det en steg-för-steg-guide hur du med enkla medel kan slipa, spackla och måla en del av bilen som angripits av rost.

Följ stegen i den guiden eller låt den tjäna som inspiration till egen äventyr med vinkelslipen!