Kategorier
FAMILJEBUSS: Guide

Guide: Så enkelt att byta halvljus på VW T4 Caravelle

Moderna bilar är ibland mardrömmar när det är dags att byta halvljus. Ibland måste hela eller delar av fronten monteras bort. Ibland måste hela insatsen lossas. Ibland är det svårt. Ibland är det lätt. Att byta halvljuslampor på en VW T4 Caravelle tillhör det senare: Busenkelt!

Kategorier
FAMILJEBUSS: Guide

Familjebuss-Guide: Byta till LED-insatser för skyltbelysningen

Skyltbelysning (eller belysning av registreringsskylt) måste fungera. Helst två lampor eller åtminstone en fungerande lampa (2018 års besiktning gjordes med en fungerande lampa utan nedslag). Här följer en guide om hur du göra för att byta lampa i regplåt-belysningen på en VW T4 Caravelle.

Kategorier
FAMILJEBUSS: Guide

Familjebuss-Guide: Hur få ur tändningsnyckeln när den sitter fast och vägrar lossna?!

Tänk dig själv: Du åker på semester, till IKEA eller mataffären och när du kommer fram ska du stänga av bilen. Det går alldeles utmärkt. Men när du ska dra ur nyckeln sitter den fast! Hur gör man då?! Det första du inte ska göra är att börja bryta. Du vill inte sitta där i […]

Kategorier
FAMILJEBUSS: Guide

Familjebuss-Guide: Hur göra rent avgasröret på bilen?

En motornörd vet vikten av att göra rent avgasröret på bilen. Det är kanske inte det första du tänker på när det kommer till rengöring av bilen. Men visst är det så mycket snyggare med ett avgassystem som ser nytt ut. Fortsätt läsa om den billiga metoden för rengöring: Hösten 2018 gick vår ljuddämpare sönder. […]

Kategorier
FAMILJEBUSS: Guide

Familjebuss-Guide: Ta loss dörrsidan på en VW T4 Caravelle

Det är lätt att ta loss dörrsidan på en Caravelle. Du behöver bara en vanlig stjärnmejsel, en spårmejsel och en liten tång. En skruvdragare kan göra arbetet mindre jobbigt för händerna men det är inget krav. Nu kör vi igång!