Mercedes-Benz GLS

SUVTEST, det svenska nischade webbmagasinet mot SUV-modeller, testade i april 2016 den svindyra och enorma Mercedes-Benz GLS med 350d-motorn: Långkörning, stadskörning, på-tippen-körning, till-IKEA-körning etc.

Mercedes GLS är det nya namnet på modellen som förr kallades för GL. Mercedes har även bytt namn på M/ML till GLE. För ett par år sen kom även lilla GLA. Nu ska GL visa på att det är en SUV och sista bokstaven anger bilens klass. GLS är alltså SUV:en för S-klassen.

Det dock långt ifrån dagens S-klass när du kollar på GLS. Invändigt är det bara några små justeringar jämfört med GL och även om fronten är ny så är resten av bilen väldigt mycket GL. Det är dock inte en dålig sak, GLS är fortfarande en riktigt bra bil för dig som har råd. Det är i praktiken en förlängd M/ML/GLE.

Beteckningen 350d betyder att GLS har en sexcylindrig dieselmotor under huven. Hästkrafterna är bara 258 st men vridmomentet är 620 Nm. Det betyder att du kör ifrån det mesta även fast din SUV är 10 kvadratmeter stor. Förbrukningen är dock i högsta laget, räkna med strax över en liter per mil, även vid landsvägs/motorvägskörning.

Besök SUVTEST.se för att läsa mer om Mercedes-Benz GLS 350d 4MATIC!

Mercedes-Benz GLS 350d

Mercedes-Benz GLS 350d

Mercedes-Benz GLS 350d

Mercedes-Benz GLS 350d