Nya Mercedes X-klass provkörd

Mercedes-Benz X-klass är här och Björn Sennbrink var 13/11 -17 tillsammans med en drös andra motorjournalister på Trosta Park intill Arlanda för pressvisningen av X-klass.

X-klass marknadsförs som en premium-pickup. Å andra sidan är detta ett derivat av Nissan Navara och Nissan är inte premium. Hur väl har MB lyckats maskera släktskapet och är X-klass en bil värd att överväga nästa gång du ska byta arbetsbil?

MB har bytt ut hela fronten. Navaras groteska framlyktor är ersatta av mjuka ovaler i stil med vad du ser på Mercedes SUV:ar. En stor stjärna i fronten och två lameller över grillen. Kromade eller svart nedre del av stötfångaren samt dimljus ute i hörnen.

Mercedes-Benz X-klass

Hjulhusen är kantigare än de runda du finner på en Navara. Fast när du ser X-klass rakt från sidan är det svårt att skilja den från en Navara. Bägge bilar har t.ex. en liten plåtbit innan C-stolpen som löper uppåt.

Under skalet är det Nissan-teknik, hjälpligt maskerat med Mercedes-typiska inslag. Plus i kanten för riktigt Mercedes-ratt.

Läs hela testrapporten på SUVTEST.se →