6 artiklar om bilar du inte vill missa

CarTestr-special: 6 artiklar om bilar som håller ditt motorsinne välservat!


1) Camaro 50 år!

Eller nja, 43 år eftersom Camaro inte byggdes i början av 2000-talet. Läs historien om Camaro på http://www.automobilemag.com/news/milestone-chevrolet-camaro-turns-50 och lär dig om varför 50th Anniversary är en scam.

2) Ford Focus RS500?!

Ford Focus är snart inne på sista refrängen för nuvarande modell. En ny modell på är på gång och kommer sannolikt som årsmodell 2017 eller 2018. För att det ska bli verklighet måste nuvarande variant fasas ut.

Enligt uppgift på http://cardissection.com/2019-ford-focus/ kommer det att ske med besked i form av en RS500-version av Focus! 500 ex till USA och 500 ex till Europa spekuleras det om.

3) Lexus förespråkar 3D-hologram och mobilt ljudsystem

Toyota-ägda Lexus kommer i Paris att visa upp ett koncept med en rad futuristiska finesser. Vad sägs om ett hologram istället för LED-skärmar runt förarplatsen: 3-D Driving Experience.

Eller en högtalare som du kan koppla loss och ta med dig ut. Att ingen tänkt på det tidigare är ett under med tanke på hur populärt det är med trådlösa högtalare. Det mest uppseendeväckande med den konceptbilen från Lexus är dock att den fortfarande har en ratt!

4) Spegel, spegel på bilen där. Säg mig, var är du någonstans i framtiden?

Backspeglar. Ser som oftast ut som små öron på bilar. Ibland adderar de något, ofta inte. Kör du en Pagani Huayra kanske de oerhört vackert skulpterade backspeglarna avgjorde bilvalet. Kör du en Mitsubishi L200 så kanske inte.

Nu vill biltillverkarna att vi skippar speglarna för gott. Det blir istället kameror och små skärmar inne i bilen. Det är bra eftersom backspeglar även fungerar som vindfångare, att slopa de skulle kunna minska bränsleförbrukningen eller öka räckvidden för elbilar: http://www.marketwatch.com/story/is-the-world-ready-for-mirrorless-cars-auto-makers-think-so-2016-09-23

5) Mercedes G-klass i mindre format: GLB

G-klassen, du vet den där kantiga SUV:en som sett nästan lika ut sen 1970-talet? Den kommer att stå som modell när det är dags för Mercedes att lansera GLB, sannolikt under 2019. MB har sagt att de har som mål att ha en variant av bilmodell i alla sina klasser. Det är därför du ser mini-SUV:en GLA, kompakt-SUV:en GLC och den större GLE, som liksom GLC även finns i ett coupé-utförande. GLB kommer att placera sig storleksmässigt mellan GLA och GLC.

6) Ny mini-SUV från Kia under 2019

MotorTrend rapporterar om att de fått nys om en ny mini-SUV från Kia. Det är en liten SUV baserad på Rio och ska konkurrerar med bl.a. Mazda CX-3 och den nya skruvande Toyota C-HR.

Bonus för dig som läste hit ner

Land Rover Defender 90/110 Tweaked Spectre Edition är en extrem SUV för sig som uppskattar Defender och som älskar James Bond. Det här det närmaste en filmbil du kan komma: http://www.tweakedautomotive.com/services/land-rover-defender-007-james-bond-spectre-upgrade/