Småbilen Hyundai i10 av 2017 års modell (bilder+video)

Minibilen Hyundai i10 har förbättrats inför 2017 med nya aktiv säkerhet och elektronik från större modeller.

Exteriört kommer Hyundai i10 med en ny grill som kallas för Cascading. Den grillen kommer du att finna på framtida Hyundai-modeller. Kul att den introduceras på den minsta modellen i utbudet. Grillens övre högre hörn huserar de runda DRL LED-lamporna, dimljusen är de små nere i kant på frontspoilern.

hyundai_i10_front

Baktill känns nya Hyundai i10 mer modern ut tack vare andra material i baklyktorna. Dimbakljuslamporna är dessutom rundade på samma vis som LED-lamporna fram. Baklyktorna har för övrigt drag av Toyota Yaris i dess form vilket inte alls är något negativt.

hyundai_i10_rear

Hjulen är 14 tum i utförande stål eller aluminium. När du konfigurerar din bil på hyundai.se kan du välja ett Premium-paket och få 15-tumsfälgar.

Invändigt kan du poppa till din i10 genom färgstarka inredning i rött, blått och orange utöver ett mer traditionellt utförande i beige eller svart.

hyundai_i10_interior_2

På tekniksidan invändigt finns Apple CarPlay och Android Auto, inställningarna för dessa sker vi en sjutumsskärm. Navigationssystemet inkluderar en sjuårig prenumeration på uppdateringar (enligt pressmaterialet för Europa).

På motorsidan är det två bensinmotorer som gäller. En på 1 liter och en på 1,25 liter. Femväxlad manuell låda eller fyrstegad automatisk växellåda. Att automat erbjuds på en så här liten bil är ett stort plus. För dig som vill köra miljövänligt ska du hålla utkik efter BlueDrive, baserad på enlitersmotorn. Det finns även en LPG-motor.

Säkerhetsmässigt bjuder nya Hyundai i10 på Front Collision Warning System och Lane Departure Warning System (över 60 km/h). Inget nämns om autobroms.

Nya Hyundai i10 debuterar på Paris-salongen 2016.