TFL: Mazda CX-5 mot premium Mini-SUV:ar (Q3, X1, GLA, NX)

The FastLane Car är en grupp motorjournalister i USA med tillhörande YouTube-kanal. Ett av deras senaste videoklipp är en mashup av hur väl Mazda CX-5 står sig mot mini-SUV:ar. Det är en lite konstig jämförelse eftersom Mazda CX-5 är större än BMW X1, Mercedes GLA, Lexus NX och Audi Q3.

Syftet med jämförelsen är enligt Mazda att de vill, likt Nissan med Qashqai, röra sig mot premiumsegmentet. För att kunna göra det visar de motorjournalisterna vad som erbjuds för liknande pengar (i USA).

Här i Sverige, om vi ställer en Mazda CX-5 mot konkurrenterna i samma storleksklass bl.a. BMW X3, Audi Q5, Toyota RAV4, Mercedes GLA, Renault Kadjar och Hyundai Tucson för att nämna några.

Samtidigt är det en intressant jämförelse. Det är lätt att lura sig själv och tro att lika stora bilar alltid är de som konkurrerar med varandra. Du kanske överväger en instegsmodell från BMW bara för att få köra tyskt. Då spelar det mindre roll att du för samma pengar kan få en närapå maxutrustad CX-5 av senaste snitt?